VRM på Hans Kupfer i Tyskland

Aktuelt Om oss Produkter Brosjyrer Service Referanser Prosesskjemaer Arrangementer Informasjonspolicy Personale
header_bottom

Søk

Kontakt

Hydropress HUBER AB avd.Norge

Furuhallveien 8A

3512 Hønefoss

icon.tel  +47 959 25 444 (Sør Norge)

icon.tel + 47 971 53 514 (Midt og Nord Norge)


icon.mail info@huber.no (Sør Norge)

icon.mail salg@huber.no (Midt og Nord Norge)

icon.mail service@huber.no

icon.mail reservdelar@hubersverige.se

Sverige

www.hubersverige.se

Finland

www.huber.fi

Klikk her for å melde deg
på vårt nyhetsbrev!

Linkedin..png    FB-logga.png    twt_a.png    Ins.png

VRM på Hans Kupfer i Tyskland

I 2006 ble pilottester utført på avløpsvannrensing hos Hans Kupfer & Sohn GmbH & Co. KG, et av de største bedriftene for kjøttberedning i Tyskland. På grunn av kapasitetsbegrensninger hos bedriftens eksisterende avløpsvannrenseanlegg med SBR-reaktorer, gjorde konsulentene Resch, Weißenburg/Bavaria testene med det innovative VRM®-systemet i samarbeid med Hans Huber AG. Med tanke på den overbevisende testfasen og en stor brann som nesten ødela hele anlegget, bestemte bedriften seg for å bygge et helt nytt anlegg for rensing av avløpsvann. I konsulentenes budgivningskonkurranse vant VRM®-teknologien over godt kjente konkurrenter.

Leveranseomfanget inkluderte en forbehandlingssil (HUBER RakeMax®), en finsil (HUBER ROTAMAT® Ro 2 med høytrykksmunnstykke; 2 linjer), flotasjonsanlegg med kjemisk behandlingstrinn (HUBER HDF), membranfiltreringsanlegg (HUBER VRM®; 3 linjer) og en slamfortykker HUBER RoS 2S.

Den daglige strømningen av avløpsvann på opptil 1600 m³/d blir en partikkelfri og så godt som virusfri utstrømning etter mekanisk behandling, kjemisk/fysisk behandling og biologisk behandling med membran. Slammet som kommer opp (flyt- og overflodsslam) passerer gjennom skivefortykkeren og deretter inn til slamlagringstanken. En vakuumlastebil leverer slammet til et biogassanlegg.

I desember 2007 startet HUBERs servicepersonale idriftsetting av det omfattende utstyret. Da produksjonen startet i januar 2008 og den krevde mengden avløpsvann ble oppnådd, kunne også det biologiske behandlingssystemet tas i drift. Etter den problemfrie oppstarten nådde anlegget snat de påkrevde høye resultatene og har siden da vært i drift på en meget pålitelig måte.

Den høye kvaliteten på permeatet gjør det mulig å bruke det om igjen som sekundært råvann for dampproduksjon. Besparingene som gjenbruket innebærer øker den økonomiske effektiviteten for hele anlegget, og dette er til gagn for kunden.

Takket være utmerket samarbeid mellom planleggerne, kunden og HUBER under oppstarttiden, viste dette en ny måte å drive felles drift for HUBER. Når Hans Kupfer & Sohn GmbH hadde gitt ordren, opprettet de også en servicekontrakt. For ytterligere support bestemte de seg for å "leie" HUBERs oppstarts-ingeniør for å garantere optimal overføring av kunnskap til deres eget driftspersonale.

Analyse og utviklingsarbeid er inkludert i leveringsomfanget og dette er utført av konsultenter fra Resch, slik at de optimeringsmulighetene som er oppstått direkte har kunnet blitt implementert. Slik support med langtidstilstedeværelde av en kompetent kontaktperson gir kunden maksimal mulig sikkerhet i håndteringen av den installerte teknologien. En annen stor fordel er optimeringen av prosessteknikken når det gjelder driftsmedier, som kjemikalier og elektrisitet, da HUBER kan bruke erfaringer fra andre anlegg som er til gagn for den nye kunden.

 

© Copyright - Hydropress HUBER AB